Omtanke i relationer

Dags att som så många gånger förr trycka på vikten av att vårda sitt förhållande. Jag ser dagligen hur, framför allt männen, men även vissa av kvinnorna i min omgivning är oerhört vårdslösa med sina relationer - och det som är värst är att de inte verkar bry  sig ett skit om dem de borde älska mest.

Älskar man personen mindre för det att det blir "gammalt och vant" eller är det bara ren lathet som gör att man inte kan ge sig tid att göra något för den man lever tillsammans med, eller träffar på regelbunden basis?

Eller är det så att man tycker att man i det läget, för att bry sig om, måste skaffa rosor, middag, vin, levande ljus och hela kittet? Det krävs inte alls så mycket. Det räcker med att man bryr sig tillräckligt för att ge den man gillar en kram och tala om att man tycker bra om honom/henne.

Omtanke är en alldeles för sällsynt gåva som många inte tar på allvar. Det kan vara skillnaden mellan att hålla samman 10 år till eller att gå skilda vägar. En liten, liten gest som en kram och några vänliga ord kan ha otroligt mycket större effekt än alla världens rosor och middagar tillsammans.

Det blir ett kort inlägg i natt, men min förhoppning är att ni som läser tänker efter och att ni från detta nu börjar ge mer av er själva till er omgivning. Gör ni det inte idag kan det vara för sent i morgon.


Kommentarer
Postat av: Carro

Jag håller med dig. =)

2008-06-28 @ 02:16:20
URL: http://karuro.blogg.se/
Postat av: Maria

huvudet på spiken vännen!!

2008-06-29 @ 17:45:14
URL: http://mitttankerum.blogg.se/
Postat av: TuwaLisa

Men om relationen kanske bara värnas från en sida då? Hur vet man om det är värt att kämpa vidare? Hur vet man om det är värt att förlora en vän..?

2008-06-30 @ 17:46:18
Postat av: Sazsa

Vad är det man säger...det är tanken som räknas? ;) Och man ska visa vad man känner för personen varje dag det är dels det som håller känslorna i liv :)

Man vet aldrig när livet kan vända. . ..

2008-07-07 @ 10:16:48
URL: http://thiara.blogg.se/
Postat av: Cissi

Tror helt enkelt att det handlar om att man inte bryr sig tillräckligt....

Faktiskt..

2008-07-13 @ 10:42:36
URL: http://www.123minsida.se/teamnujavlar
Postat av: mjo

nu får du väll ta och skriva lite nytt

ska man behöva att titta på samma sida i två veckor

2008-07-16 @ 22:45:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0