Erotisk amatörfilm

Vet inte riktigt om detta hör till relationer, men det gör det säkert. Får nästan skapa en kategori som heter sexuellt... *flin*

Dagens fundering gäller erotisk film på amatörnivå. Det debatteras ofta om hur det inspelade materialet behandlas, både så länge man är tillsammans och framför allt när man bryter upp och gör slut.

Många gånger återfinner man sexfilmen, som man själv och ens partner gjorde under ett par heta stunder, på en mer eller mindre tvivelaktig site på internet. Oftast pratas då om hur utsatt och kränkt den kvinnliga parten i förhållandet blir av detta faktum.

Jag anser att materialet som behålls av den ena parten kan väl vara nog så kränkande såväl för den manliga som den kvinnliga deltagaren.

Alltför mycket fokus idag läggs på kvinnors utsatthet i sexuella sammanhang, men helt utan insikten att även en man kan bli subjekt för samma förnedring och förödmjukelse om det skulle vara flickvännen som lägger ut filmerna på internet - ja, det finns faktiskt tjejer som gör likadant som killar!

Varför det händer är troligtvis ganska ofta en sorts "hämnd" på den partner man brutit med. Ett otroligt dåligt sätt att göra det på, men likväl händer det.

Går du i tankarna på att göra en film med din partner, betänk därför innan filmen görs att du som deltar, man eller kvinna, ska vara nöjd med det du gör. Du ska under inga omständigheter skämmas för din kropp eller det sätt du visar upp den på film. Då behöver du troligtvis inte heller ha orosmomentet att det ska bli något du ångrar i efterhand om den publiceras.

Man ska dock vara medveten om den rent legala aspekten av det hela. Båda deltagarna är upphovsrättsmän till materialet som publiceras och måste därför godkänna att det publiceras. All eventuell ekonomisk vinning någon får av detta har båda deltagarna lika rätt till. Om detta inte uppfylls har den som inte godkänt publicering rätt att på laga grund skicka in stämningsansökan mot den som publicerat materialet.

Funderar man lite på det så kanske det då förtar en del av nöjet för den publicerande parten, eftersom "hämnden" på det sättet slår tillbaka mot honom/henne själv.

Har ni allt detta i tankarna och även gått igenom övriga konsekvenser - och fortfarande känner att det är något ni vill göra - så kör på! Ha kul! Trivs och älska framför kameran och njut av resultatet tillsammans efteråt! :)

Dessutom - om ni bryter upp - besluta direkt att antingen förstöra film-materialet och eventuella kopior under bådas åsyn. Det kan spara många tårar och många timmar i rätten i framtiden.
_____________________________

Fotnot:
_____________________________

För protokollet ska här tilläggas att jag inte vare sig har gjort eller haft tankar på att göra en egen film tillsammans med någon partner.

Det verkar som om inte alla förstår att min blogg innehåller mestadels objektiva betraktelser och att inte allting handlar om det som sker i min egen vardag. Utgå därför alltid från att jag talar i ett rent objektivt perspektiv och inte i något som subjektivt berör mig själv i sammanhanget. Tack!

Kommentarer
Postat av: Victoria

Du är bra du Micke :)

2008-06-04 @ 00:46:14
URL: http://bikuki.blogg.se
Postat av: Ukke

Va fan, filmen som du och jag gjorde då? räknas inte den lr???

2008-06-17 @ 18:30:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0