Kommunikation!!!

Återigen har det dykt upp några funderingar som måste sättas på pränt.

Alla säger alltid att "Kommunikation är A och O för en hälsosam relation". Hur kommer det sig då att det är så få som följer sina egna råd.

Tänk så trevlig världen skulle se ut om vi använde de vokala förmågor som vi fått för att meddela oss med omvärlden. Och om vi sa det vi tycker och tänker med en mer direkt framtoning.
Visst kommunicerar vi med varandra idag med i många fall, men långt ifrån så ofta som vi borde. Man hör dagligen om folk som håller inne med sina åsikter för att de tror att det kommer att göra saker värre. Oftast är det just det som gör att det inte funkar. En liten åsikt som sen läggs till en annan och till slut eskalerar det till ett fullfjädrat utbrott - som garanterat gör skada i relationen.

Mitt tips till alla er som läser detta är att börja ta era egna råd. Har ni nåt som trycker er - ut med det direkt. Den person ni umgås med kan ju inte gärna gissa sig till allt ni gillar och inte gillar. Då är det bättre att säga det rent ut så att de får en möjlighet att sätta ramar inom vilka de håller sig om de vill umgås med er.

Om fler börjar tänka så tror jag många relationer skulle vara längre och bli mer meningsfulla.

Säg till varandra vad ni känner idag - i morgon kan det vara för sent!


Kommentarer
Postat av: Mia

Jo, jag jobbar på att göra så=) Finns en rätt hög igenkänningsfaktor i det här inlägget med haha...

2008-02-05 @ 16:43:05
URL: http://mitttankerum.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0