Alla hjärtans dag!? :)

I morgon är det dags igen för dagen när människor får incitament till att träffas och mysa tillsammans i hjärtats tecken. Då kan det vara bra att ha lite tips på vad man kan göra för sin kärleksvän eller date, och som inte kostar samma förmögenhet som eventuella diamanthalsband och guldringar. Här är några idéer:

Köp en ask choklad (en klassiker men funkar fortfarande). Gärna hjärtformade praliner med nåt gott inuti. Funkar oftast på både killar och tjejer.

Ta en mysig promenad längs något vattendrag som porlar. Perfekt tillfälle för "hålla handen, titta i ögonen"-stunder. Här i Norrköping kan vi ta åbackarna längs Motala Ström som exempel. Avsluta promenaden med en fika på något mysigt café som har kvällsöppet. Varm choklad är t.ex. en höjdare efter en tids utomhusvistelse i de något bistra temperaturer som fortfarande råder kvällstid.

Ytterligare en klassiker är att köpa hem ett gott vin (rekommenderat vitt: Gallo - Colombard, eller rött: Viña Maipo), lite ost och kex. Med tända ljus och lite soft musik så är det en klockren tillvaro.

Lite dyrare möjligen, men en middag är heller aldrig fel. Om du bor ihop med någon kan du ta lite tid från jobbet och överraska med färdiglagad mat och något gott att dricka till när din respektive kommer hem.
Exempel på bra mat som känns lyxig, men är enkel att laga, är potatisgratin, ugnsstekt fläskfilé och lite grönpepparsås (eller kycklingfiléer med krämig fyllning av någon god färskost som alternativ). Varma baguetter till det är gott med. Köp hem GB's Carte D'or-glass som efterrätt så är rätten komplett.
Nackdelen med detta förslag är att han/hon kanske är för mätt för andra aktiviteter efteråt, så beräkna portionerna lagom om ni vill ha lite mys och inte gillar att somna i soffan efter halva kvällen.

Den klassiska blombuketten får vi ju inte glömma. Den går att applicera till samtliga ovanstående koncept. Möjligen kan vara lämpligt att ta den efter att promenaden är avslutad i förslag två...

Alla dessa kan resultera i diverse trevliga aktiviteter senare på kvällen så vill du vara med om det - planera noga.

Hoppas alla får en trevlig Alla hjärtans dag nu och att ni hittar på något mysigt för någon ni bryr er om lite extra! :)

Massa kramar från mig till er alla!

Kommentarer
Postat av: Vicki

Hmm När du får se "den"? Vad? :D Hade flera grejer i inlägget :D

2008-02-13 @ 23:19:09
URL: http://bikuki.blogg.se
Postat av: Vixi

Haha! Jag kan ha en stövel av varje :D

2008-02-14 @ 21:10:06
URL: http://bikuki.blogg.se
Postat av: Sweet 16´s blogg

tycker alla hjärtans dag är överskattat :)

2008-02-15 @ 18:45:35
URL: http://performance.blogg.se
Postat av: Vicki

NU börjar du bli lite seg med din blogg :P Så trött allra redan? ;) hehe

2008-02-27 @ 10:53:54
URL: http://bikuki.blogg.se
Postat av: Cissi

Nä Mike!
Nu får du hitta lite fantasi
Kom igen!!!
Ger dej plus för promenadfika
längst Motala Ström, det låter trevligt
men resten...Näää..
Kram kram

2008-02-27 @ 19:43:34
URL: http://www.123minsida.se/teamnujavlar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0